Vägen till Lycka

Jag tycker verkligen om att prata drömmar, allra helst om de som skapas under vår sömn. För mig är det helt fantastiskt vad vårt undermedvetna kan skapa för bilder och känslor när vi har stängt av den verkliga världen. Drömmar visar mycket av våra innersta önskningar och rädslor,därför fungerar de som utmärkta vägledare. Men jag tror även att vi drömmer på olika sätt och minns dem olika från person till person. Och de berättar så otroligt mycket om oss. Jag tycker det är allra roligast när mina drömmar fullständigt förbluffar mig över min skapelseförmåga. Då storslagna landskap av berg och dalar,skog och sjöar flyter samman i perfekt harmoni. Jag befinner mig i en slags eufori som är svår att förklara. Frihetskänslan är enorm,de pirrar i mig och jag har magen full av skratt. Ofta lättar jag till och med från marken och svävar runt hur jag själv önskar. Det är väldigt inspirerande drömmar eftersom de också är väldigt detaljrika.
Inatt hade jag en sådan dröm. Jag tänkte att jag skulle försöka återge den i ord,så att jag kan komma ihåg den längre.
Då jag föll in i drömmen åkte jag först genom en dimma. När dimman sakta dog ut befann jag mig i ett otroligt landskap. Det var varmt och behagligt. Högresta berg tornade upp i fjärran,jag var själv också omgiven av klippor. Ett stort vattenfall bullrade en bit bort,och föll ner i en kristallklar sjö som var omgiven av en vit sandstrand. De stod människor parvis,utströdda på stranden. När jag närmade dem så log de mot mig och hälsade. Och jag lade märke till att hos paren var de väldigt lika varandra,vilket betydde att de måste varit syskon...kanske till och med tvillingar. Och jag kunde åter igen känna den här känslan av fullständig lycka i maggropen. Plötsligt sprang jag ut i den grunda sjön,tills vattnet mötte mina knä. Jag lät fingertopparna glida genom det svala glittrande vattnet och blickade upp mot de höga klipporna. Och där tar tyvärr drömmen slut, men den behagliga glädjen dröjde sig kvar en stund till. =)
(Bild tagen från Google)



Anledningen till detta inlägg var även att få visa upp en bild där jag försökt återskapa en de här euforiska drömmarna. I denna dröm var det ljuset och färgerna som inspirerade mig som mest,därför var färgschemat och ljussättningen viktigare än själva motivet. Inget seriöst projekt, mer ett sätt att inspireras och föreviga en fantasi.

Kommentarer
Postat av: S A R A H C O L L E C O L L I N

Hej sötis!

Just nu har jag en tävling i min blogg där du kan vinna ett jättesnyggt armband. :)



http://sarahceciliacollin.blogg.se/2011/october/vinn-detta-snygga-armband.html#comment

2011-10-26 @ 13:12:40
URL: http://sarahceciliacollin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0