Julklapp till mig själv?

Under de 8 år som jag sysslat med digital konst så har jag alltid använt mig utav en mus, aldrig en tablet(ritplatta). Och jag har känt många gånger att det är väldigt begränsande att arbeta utan tablet. Linjer skulle bli skarpare och mer som man vill ha dem, just nu får jag oftast dra 10-20 streck med musen på samma ställe innan det blir bra. Dessutom ökar den frihetskänslan, att bara kunna sätta sig ner och kladda fritt med en penna på en duk finns inte riktigt med musen som redskap. SÅ jag funderar skarpt på att ge mig själv en julklapp til jul, kanske blir det en Wacom Intous4. Det får jag fundera över tills dess.


POCKY!

Detta inlägg är tillägnat det japanska snacket Pocky! De flesta som är intresserade av japansk kultur känner till företaget Glicos populära kexpinnar. De finns i väldigt många olika smaker, stora och små. Jag har själv smakat choklad, jordgubbe och banan-smak. Jag tyckte jordgubb var den godaste! Idag hittade jag en hemsida som säljer en del av de olika versionerna av Pocky och även andra populära japanska snacks som KitKat i annorlunda smaker som grönt te eller jordgubbscheesecake. Pocky!




Jag undrar just vad det här smakar. ^_^

Superrealistiska handmålade dockor

Nu kommer nästa tips på en annan konstnär som jag har under uppsikt. Konstnären är Noel Cruz som bor i USA och är otroligt skicklig på att göra handmålade dockor som ser exakt ut som utvalda kändisar. Några av de celebriteter som förevigats av Noel är bland annat Micheal Jackson, Orlando Bloom, Cheer och Jhonny Deph. Noel är en av de skickligaste konstnärerna inom realism som jag har kommit över. Här hittar ni till hans hemsida och här är en länk till hans DeviantART galleri (det är på DA som jag följer honom).

Noel Cruz


Lady Gaga


Aragorn


Galadriel


Twilight

Nebulosor

Något av de vackraste "saker" som finns i detta universum är i min åsikt nebulosor. De är så otroligt färgsprakade och har de mest fantastiska möster och formerna. Jag blir väldigt fascinerad av dessa himlakroppar, det skulle vara som en dröm att kunna måla något liknande. Jag snubblade faktiskt över ett par mycket fina och välgjorda oljemålningar på DeviantART igår,som är inspirerade av nebulosor. De fullkomligt tog andan från mig helt enkelt...Konstnären till målningarna och hennes galleri hittar ni här . Jag kan fortfarande inte mer än gapa och drunkna i dess skönhet.. Om man kan bli förälskad i målningar så är jag det helt klart i dessa.







För de som vill kika ytterliggare på hur nebulosor kan se ut så kommer här ett par exempel. =)

Min favorit. Örn nebulosan


Lagun nebulosan


Krabb nebulosan


Hästhuvud nebulosan



Det finns förstås en del andra nebulosor,men de här exempeln är de jag känner till. ^^

RSS 2.0